Idræts-SFO

Vi er en idræts-SFO med særlig vægt på bevægelses- og idrætsaktiviteter.
Aktiviteterne planlægges, så også de børn, der ikke er vant til at bevæge sig og kan have svært ved det, kan deltage på lige fod med de andre og får en positiv oplevelse og lyst til mere.

I frikvarterne er vi med til at sætte aktiviteter i gang sammen med skolens lærere og elever fra 4. og 5.klasse, som er blevet uddannet til legepatruljer på et kursus hos Dansk Skolesport.

En gang om måneden kan børnene tilmelde sig svømning på Uldum Højskole, hvor de har mulighed for at lege eller få svømmeundervisning [sammen med elever fra Lindved Skole].

Tons og tummel

Vi har et tæt samarbejde med foreningerne i Uldum lokalsamfund omkring Tons og tummel, som er et multi-idrætshold for de 6-10-årige børn i skolens SFO.

En gang om ugen i forårs- og efterårsmånederne mødes børnene for at lege, bevæge sig og have det sjovt. Foreningerne skiftes til at være vært for aktiviteterne, og SFO'ens pædagoger fungerer som hjælpetrænere.

Tons og Tummel giver børnene mulighed for at lære byens foreningsliv at kende og snuse til de mange forskellige aktiviteter, som man kan gå til i Uldum, samtidig med at de får nye kammerater.

Får børnene lyst til at melde sig til en af foreningernes aktiviteter, har vanskeligt stillede børn mulighed for at få tilskud til betalingen gennem Hedensted Kommunes fritidspasprojekt, Fritid til Alle.

Uldum Skoles legepatrulje er med til at stå for aktiviteterne og lærer dermed at tage et ansvar i foreningslivet.